May Dancer

E. Hattrick
U. Jazz dancer
Ue. Wolfgang

Imp. holland.

Maja (som vi kallar henne) har vi haft i lite mer än 1 år. Det började med att Mamma ville ha en ny häst och föll för Maja, 3 veckor senare kollade hon på en till häst(varför vet jag inte) och hon köpte den också. Så Maja blev nu min.

Tidigare har hon gått 130 i hoppning men jag sadlar om till dressyr och tänkte starta dressyr på henne.
Här hemma kallas hon även för bussen, hon är nästan som en sån böjbar statsbuss att rida.

Mysigare häst får man nog leta efter!


Gårdagens ridpass

Vilket väder det var igår, ja inte var det strålande sol och vindstilla utan mulet och halv storm kändes det som!

Maja fick skirtta ett varv runt banan för att sedan gå in i paddocken och träna övergångar. Det gick sådär om jag ska vara ärlig. Hon var lat och lyssnade inte alls på vad jag ville! Skritt till trav var ok, trav till skritt var KATASTROF. Hon kändes som en sån stadsbuss som är ledad i mitten, det kändes som jag hade en bakdel som inte var påväg till framdelen skulle! Galoppen kom vi knappt till och den vaar inte bra! Höger galopp var ok, vänster gick det inte ens i.

Nu har vi en heldel framör oss, jag kan ju inte komma in på dressyrbanan och fråga om jag bara kan få galoppera i höger varv, eller?



Dagens outfit: Randlig piké från Hilfiger, skärp: HÖÖKS, röda ridbyxor:John Whitaker och strumpor från Kingsland.




Majas outfit: Sadel: Bates Isabel Werth, Schabrak: schockemöhle, Lindor: Ullared, Träns: ett hopplock av massor av träns!

Dagens ridpass

Dagens ridpass är ju inte speciellt spännande isäg. Jag har lånat hem några sadlar från Svensk ridsport i Kungsbacka. Bla en Bates Isabell Werth och en Innova och jag har världens beslutsångest! Båda ligger lika bra och båda är sköna att rida i. Får ta natten att fundera ut vilken som ska bli min.
Någon som har någon utav dem?






Veckans planering:

Måndag: Rida i paddocken
Tisdag: Vila
Onsdag: Rida ut
Torsdag: Vila
Fredag: Konditions träning runt banan
Lördag: Tömkärning för Mattias
Söndag: Skritta


Vem är vi?

Jag heter Sanna Andersson och är 23 år. Bor tillsammans med min sambo i centrala Göteborg. 1997 fick jag min första ponny Bob. Det var en 4-årig B-ponny som var helt underbart söt. Ponnyn åkte tillbaka när jag ramlade av rätt så illa och skadade ryggen.

Strax där efter fick jag en C-ponny som hette Texan, en häst jag fick låna av en kompis.

Sedan har jag haft en hel del hästar där mellan tills nu då jag och min mamma har 2 st hästar, May Dancer, ett stort hollänskt halvblod som gått 130 klasser med bra resultat. Master Of Simlicity som också är ett hollänskt halvblod som har tävlat upp till 140. Nu skolas båda om till dressyr och jag sadlar om från hopp- till dressyrryttare.

2007 tog jag studenten från Kungsbacka Ridgymnasium och efter det har jag inte hållt på med hästar aktivt men detta ska bli en resa jag sent kommer att glömma och jag hoppas att det är flera som kommer följa vår resa till dressyrtävlingar och kom mer än gärna med tips och idéer!

Välkommen!

Tänkte att jag skulle starta en blogg när ni läsare för följa med mig på min resa från att aldrig ha startat en dressyrklass i hela mitt liv till att göra min debut på tävlingsbanorna redan den 25 september!

LIte senare ikväll kommer det en närmare presentation vem jag och mina hätar är.

Nu ska jag hoppa i ridkläderna och bege mig till stallet för ett pass på travbanan och testa en ny sadel!

Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0